top of page

esiintyjät

Liittymällä Oulu Folk ry:n jäseneksi bändit pääsevät esiintymään Oulu Folkin tapahtumiin ja verkostoitumaan alan toimijoiden kanssa. Yhdistys tarjoaa jäsenbändeille näkyvyyttä tapahtumien mainonnassa.

Oulu Folk on julkaissut kolme kokoelmalevyä ja musiikkivideo dvd:n.

Haluaisitko jonkun näistä esiintyjistä omaan tapahtumaasi?

Haluaisitko oman bändisi esittelyn tälle sivulle?

 

Ota yhteyttä: oulufolkry(at)gmail.com.

JUkka ruottinen

Jukka Ruottinen on oululainen laulaja-lauluntekijä, joka on julkaissut ja esittänyt omaa musiikkiaan vuodesta 2002 lähtien. Koskettavat laulut versovat amerikkalaisten laulaja-lauluntekijöiden vivahteikkaasta perinteestä. Jukka on esiintynyt soolona sekä bändien Bedtime Acoustics että Carrot Rope keulakuvana ja on mukana mm. viimeisimmällä Oulu Folk ry -kokoelmalla.

 

https://m.facebook.com/pages/Jukka-Ruottinen/178129342218239
 

https://www.reverbnation.com/jukkaruottinen

https://m.youtube.com/channel/UCjSN-OmqJ1AQVUOuX

hietakettu

Hietakettu_promo.jpg

HietaKettu on Kaustiselta lähtöisin oleva, nykyisin oululaistunut indie folk-yhtye, jonka musiikki koostuu kauniisti sovitetuista lauluista, joissa soi haikeus ja toivo.

HietaKetun musiikkia on kuvattu mm. harmoniseksi, eteeriseksi ja tunteikkaan tunnelmalliseksi. HietaKetun ensimmäinen albumi “Huono duo” julkaistiin vuonna 2016 ja toinen albumi on tuloillaan kesällä 2019.

https://www.facebook.com/Hietakettu/

https://soundcloud.com/hietakettu

Jukka Ruottinen
HietaKettu

jäzzikät

Jäzzikät esittää jalan alle menevää jässiä ja iskelmää kaiken kansan korville sovitettuna.

rommakko

Rommakko on vuonna 2012 perustettu folk´n´roll-yhtye, jonka ammentaa elämänmakuisesti soljuviin lauluihinsa mausteita niin maailmanmusiikista, vanhasta laulelmaperinteestä kuin popistakin. Lyriikoissa modernin runollinen sekä paikoin kantaaottavakin ilmaisu lyövät kättä pelimannihenkisen ilonpidon kanssa, perinteisillä soittimilla vauhdikkaasti esitettynä. Yhtyeen debyyttialbumi ”Juhlat” julkaistiin kesäkuussa 2014.

http://youtu.be/z9DaW1l4DdA

https://youtu.be/oEEo-Oph1sU  

https://www.facebook.com/rommakko1/

Marko siekkinen & toivoniemen reservaatti

Marko Siekkinen on oululainen laulaja-lauluntekijä. Marko Siekkinen & Toivoniemen reservaatti -yhtyeen bluegrass ja folkhenkinen pitkäsoitto "Muurahaiset" on kokoonpanon ensimmäinen albumi. Levyn biiseistä radiosoitossa ovat olleet kappaleet "Kiire" ja "Laulujen maa".

Marko Siekkinen & Toivoniemen reservaatti valittiin kesän 2017 Kaustinen folk music festivalin showcase-yhtyeeksi ja bändi esiintyy Kaustisella myös kesällä 2018. Yhtyeen musiikkia kuultiin myös Haapavesi Folk Music Festivalin juhlalähetyksessä kun Yle radio 1 taltioi Haapavesi Folkeilla yhtyeen keikan. 

Siekkisen laulujen aiheet luotaavat niin ruuhkavuosien elämää kuin maailmanparantamistakin, rakkauslauluja unohtamatta. Vinksahtaneiden näkökulmien takaa löytyy aina ihmisen kokoinen tarina.

 

www.facebook.com/pg/markosiekkinenmusiikki/ 

www.markosiekkinen.com

maja

MAJAn muodostavat laulaja-lauluntekijät Julia Vornanen ja Marko Siekkinen. Kaksikko soittaa omaa suomenkielistä musiikkia, jossa yhdistyy selkeys, luonnollisuus, herkkyys ja voima. Musiikin pääosassa on kaksiääninen harmoninen laulu, jota säestää kitara ja koskettimet.

far arden

Far Arden.jpg

Far Ardenin musiikillinen skaala on laaja. Progevaikutteisesta rokista voidaan sujuvasti siirtyä Folky Side of Far Arden-tunnelmiin. Laulu- ja soitinyhtye soittaa pääasiassa omia kappaleita harvoin ja valikoiduin lainabiisipoikkeuksin.”

https://fi-fi.facebook.com/farardenband/

https://open.spotify.com/artist/1xeke8ZpGXGqYwkKmR14kB

Erkki ja tähti

Erkki ja Tähti on 1984 perustettu pitkän linjan oululainen kantriorkesteri

joka soittaa sekä omia että tunnetuista kantriklassikoista suomennettuja biisejä.

Kantria laidasta laitaan suomeksi laulettuna

erkkijatahti.com

facebook.com/erkkijatahti

https://www.youtube.com/watch?v=Z-X3VVX-GXs

promokuvat:

https://erkki.1g.fi/kuvat/etpromo

doggone trio

doggone.jpg

Doggone Trio soittaa hyväntuulista ja tanssittavaa rockabillyä. Yhtye koostuu pystybassosta: Alex Hämäläinen, sähkökitarasta: Martti Lindroos ja akustisesta kitarasta: Jyrki Pekkala. 

Lisätietoa orkesterista: www.facebook.com/doggonetrio

frosty river

Oululaisen Frosty River -yhtyeen ohjelmisto on monivivahteinen tutkimusretki perinteisen americana, bluegrass ja oldtime -musiikin sielunmaisemiin. Kappaleiden melankoliset, monisävyiset sanoitukset antavat jokaiselle mahdollisuuden tulkita tarinoita omalla tavallaan. Musiikissa on pyritty säilyttämään kappaleiden alkuperäinen rosoisuus ja paljaus, ripauksella nykyaikaisia, suomalaisia mausteita. Yhtyeen monipuolinen instrumentaatio tuo kappaleisiin vaihtelevia sävyjä.

www.facebook.com/pg/frostyriverband

Jäzzikät
Far Arden
Rommakko
Erkki ja Tähti
Marko Siekkinen & Toivoniemen Reservaatti
Doggone Trio
Frosty River
MAJA

Hilmar Garðarsson

Hilmar Gardarsson on islantilaislähtöinen, akustista musiikkia tekevä laulaja-lauluntekijä. Hänen albuminsa White Lotus ja Pleased to Leave you ovat kuunneltavissa Spotifyssa.

Hilmar Gardarsson is an acoustic singer-songwriter from Island. You can listen to both of his albums in spotify.
 

https://open.spotify.com/artist/1Mr5RpdmASeeR4VVQTg7RV?si=E4F1CrCoQjC7C5DqDy3H3w

ivory woods

Laulaja-lauluntekijä Jussi Alamikkelän perustama Ivory Woods on folkia ja americanaa viljelevä rock-yhtye. Bändi on julkaissut nimeään kantavan albumin (2017), sekä All the World Is Yours -EP:n (2018). Ivory Woodsia nähdään keikoilla 1-8 hengen kokoonpanoissa, joten lähes joka esiintyminen on soundiltaan uniikki. Isojen kertosäkeiden, talvisten tunnelmien sekä tunturidelayn ystäville.

 https://www.youtube.com/watch?v=MoczPuVvibE
 

www.ivorywoods.com

oulun pammaus

Oulun Pammaus soittaa kaiken maailman musiikkia oululaisesta ja suomalaisesta perinnemusiikista aina irkkuihin ja salonkimusiikkiin tilaisuuden ja kuulijoiden mukaan valittuna.

wilsoninpinta

wilsoninpinta.jpg

Wilsoninpinta on Oululainen kokoonpano jonka musiikista kumpuavat tavallisten ihmisten tarinat ja vaikutteet monista eri musiikkityyleistä. Kaikki kappaleet ovat yhtyeen omaa tuotantoa koska toistaiseksi ei ole löytynyt sopivia covereita. Näytteitä musiikista löytyy youtubesta ja spotifysta. Lisää kuulumisia Wilsoninpinnan facebook sivuilta ja osoitteesta:

 

www.wilsoninpinta.com

https://m.facebook.com/pages/category/Musician-Band/Wilsoninpinta-133601536796211/?locale2=fi_FI

Hilmar Gardarsson
Oulun Pammaus
Wilsoninpinta
Ivory Woods

höyhtyän herkät

Höyhtyän Herkät on v.2000 keväällä perustettu yhtye, joka on taiteellisista erimielisyyksistään huolimatta selvinnyt vain yhdellä miehistön vaihdolla.
Yhtyeen ohjelmisto koostuu hyvinkin sekalaisesta paketista, johon on sekoitettu mm. irlantilaista, suomalaista ja amerikkalaista kansanmusiikkia sieltä vauhdikkaammasta päästä – unohtamatta hienoja löysiäkään kappaleita. Nykyään painopiste on siirtynyt swingahtavampaan suuntaan (mm. Django Reinhardtilta) sekä vanhoihin jazz-standardeihin. Myös vanhat kotimaiset, swingahtavat iskelmät  kuuluvat ohjelmistoomme.
Itse asiassa soitamme melkein mitä vain kunhan se svengaa bändille ominaisella tavalla. Perinteiset lavatanssit eivät kuitenkaan ole alaamme, joskin suurin osa ohjelmistostamme on kyllä tanssittavaa – ainakin yleisö on (kielloista huolimatta) tanssinut.

Floodflower

varjakka string band

Varjakka String Band on vuonna 2011 perustettu viljanmakuisen akustisen musiikin orkesteri.   Yhtyeen jäsenet ovat viettäneet aikaansa pohjoisen fingrassin parissa jo vuosia. Varjakalle on tärkeää puisten soittimien lämpö, pohjoisen tarinat ja syvän etelän letkeä pulssi. Musiikki ammentaa voimansa Oulujoen suistosta, Limingan lakeuksilta ja Oulunsalon merenrantaniityiltä. Vauhtia on haettu ja haetaan amerikkalaisen perinteen sydänmailta koko matkan Varjakasta Virginiaan.

www.varjakkastringband.com

kassiahastus

Ylen sitkeästi elävän perimätiedon mukaan Suomen  Väinämöinen (Vanemuine) tapasi morsionhakumatkallaan Viron Kalevanpojan (Kalevipoeg) Hiidenmaalla (Hiiumaa). Syntyneissä kemuissa nostettiin tuoppeja perin ahkerasti seurauksena aamuinen kissanahdistus (kassiahastus). Illan hilpeistä hetkistä kertoo musiikillaan Oulun KASSIAHASTUS virolaissuomalaisilla letkeillä duurikipaleillaan. Siin siis rahvamuusikaansambel Kassiahastus, palun !

Höyhtyän Herkät
Varjakka String Band
KASSIAHASTUS
Floodflower

TIe

TIE-yhtye soittaa Rock- pop - iskelmä ja disco-klassikoita 60-luvulta nykypäivään.

T.I.E - Orkesteri.JPG

henna karppinen

IMG_20190429_220237.jpg

HennaK on Oulusta Lappiin eksynyt Lappilainen, joka esittää yli 200 tunnetun coverkappaleen verran musiikkia oman tuotantonsa lisäksi. Erilaisten soittokeikkojen ja instrumenttien soittamisen ansiosta olen oppinut paljon erilaisesta musiikista ja musiikkityyleistä.

”Koen laajuuden kappalelistoissa vahvuudekseni tänä päivänä, kun soitan trubaduurikeikkoja juuri sinulle. Jokainen valitsemasi kappale kunnioittaa alkuperäistä esittäjää, mutta se kuulostaa myös Hennalta. Ja tässä Lapin tapauksessa ei ole epäilystäkään, etteikö esityksistä puuttuisi sitä kuuluisaa naisenergiaa!”

Nitrobeat

NitroBeat-yhtye esittää Rautalanka-iskelmää instrumentaalisesti ja laulullisesti. Seassa
kantria ja rokkia.

NitroBeat.jpg
TIE
NitroBeat
Henna Karppinen

tarua

Tarua-yhtye esittää omia ja lainattuja kappaleita joita voi luonnehtia lauletuiksi tarinoiksi

Tarua

floridan broilerit

Floridan Broilerit on Juha Varjon western-suuntausta edustava puoliakustinen kantriyhtye, joka syntyi hajonneen Western Limited-yhtyeen pohjalta. Kokoonpano esittää Juha Varjon omia suomenkielisiä kantrilauluja sekä muutamia covereita. Bändissä soittavat Juha Varjo (banjo, tenorikitara ja laulu), Timo Nykyri (soolokitara), Pertti Kuivala (basso), Arto Heikkilä (rytmikitara) ja Pirjo Suvilehto (viulu) Juha Varjolla on myös toinen kokoonpano nimeltään Korven Trokarit (entinen Backwood's Folks), joka edustaa tyyliltään kaakkoisten etelävaltioiden mountain-stringband-musiikkia ja bluegrassia suomeksi esitettynä. Yhtyeeseen kuuluu: Juha Varjo (banjo, tenorikitara, autoharppu ja laulu), Arto Heikkilä (kitara ja mandoliini) ja Pirjo Suvilehto (viulu ja laulu). Kumpaakin yhtyettä voi tiedustella numerosta: 044 917 4933 (Juha)

hämy

image.png

Oululainen artisti Hämy on etnistä rokkia soittava trubaduuri. Hänen musiikissaan yhdistyvät kitara, laulu ja mongolialainen kurkkulaulu, ja musiikin taustalla hän käyttää erilaisia etnisiä soittimia äänimaailman muodostamiseksi. Shamaanirumpu, munniharput, intiaanihuilut, yms. etniset soittimet yhdistettynä kitaran kanssa luovat musiikkia, jota harvoin pääsee kokemaan.

 

Hämyn ensimmäinen albumi "Otavasta Pohjoiseen" julkaistiin elokuussa 2019. Kyseisen levyn kappaleet kertovat paljon vapaudesta, luonnosta sekä ihmiselosta maan päällä. Live-esiintymisessään Hämy soittaa useita soittimia, ja esittelee niitä mielellään yleisölle kertoen hieman soittimien historiasta. Hänen ideansa musiikissaan on tuoda esille sellaisia soittimia ja soittotyylejä, joista ihmiset eivät välttämättä tiedä, taikka jotka ovat jääneet unholaan.

 

Hämyn löydät myös näiden linkkien takaa:

- Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=F6_LBEGtINE

- Spotify: https://open.spotify.com/artist/2t5pBK7XsEqYnTVHv3kMes?si=Ek9hc8N9Rxi-od4b6DH5_A

- Levykauppa X: https://www.levykauppax.fi/artist/hamy/otavasta_pohjoiseen/

- Facebook: https://www.facebook.com/hamymusiikki

- Instagram: Hämy_musiikki

bottom of page